Oisterwijkse bossen en vennen

In de Oisterwijkse Bossen kun je heerlijk fietsen en wandelen door het bos en langs de vele vennen, die elk seizoen bijzonder zijn! Ontdek de vele paadjes en speur naar spechten en reeën. Of kom een speurtocht of activiteit doen bij het bezoekerscentrum.

MIDDEN IN HET GROENE WOUD EN DE KAMPINA
Natuurgebied De Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn onderdeel van Het Groene Woud. Een omvangrijk Nationaal Landschap in de driehoek Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. Je vindt er natuur, cultuur, rijke historie, duurzame landbouw, fraaie dorpen. Je kunt ook op veel locaties typische streekproducten proeven en kopen.

Omdat het natuurgebied beschermd wordt door Natuurmonumenten, heeft Oisterwijk een eigen IVN-bezoekerscentrum. Vanuit hier worden regelmatig wandelingen en andere natuuractiviteiten ondernomen.

Cultuur

Cultuurliefhebbers kunnen een stadswandeling door Oisterwijk maken vanaf het VVV. Of elke eerste zondag van de maand 10 bijzondere Oisterwijkse kunstgaleries bezoeken.

In Tilburg zit een prachtig museum voor hedendaagse kunst, maar ook het De Pont museum, Textiel museum, Natuurmuseum Brabant en Het Noord Brabantsmuseum in 's Hertogenbosch. Liefhebbers van toneel, muziek of cabaret kunnen in Oisterwijk een bezoek brengen aan het cultureel centrum Tiliander. In de Tilburgse stadsschouwburg is een nog groter aanbod van culturele voorstellingen

Abdij de Koningshoeven

Tijdens een rondleiding door de brouwerij en het klooster ga je in drie kwartier langs alle facetten van het productieproces en langs alle karakteristieke gebouwen op het abdijterrein. Je krijgt een korte film te zien waarbij je in circa 15 minuten alles leert over het kloosterleven en de historie van de brouwerij. Als afsluiting kun je een van de heerlijke Trappistenbieren proeven.

Fietsroute

De abdij van La Trappe ligt in een prachtige landelijke omgeving die het waard is om te ontdekken. En hoe kan dat nou beter dan op de fiets. De La Trappe fietsroute start bij de brouwerij en voert je langs de mooiste stukjes van de Brabantse Kempen. Tevens kunt u inhaken op de route vanaf ons hotel. Kies een route van 30 of 60 km door de karakteristieke dorpjes en ongerepte landschappen.

De routes zijn geschikt voor de moderne fietser: elektrische fietsen kunnen worden opgeladen. De La Trappe fietsroute is verkrijgbaar bij onze receptie.

Efteling

Treed binnen in een wereld waar sprookjes tot leven komen. Waar waaghalzen in spectaculaire achtbanen langs draken en geesten vliegen. Bezoek nu een wereld die de hele familie betovert.Jong en oud, groot of klein, iedereen beleeft in de Efteling de mooiste avonturen.

Wandel door het Sprookjesbos waar een oude boom jullie de mooiste verhalen vertelt. Zweef met z’n allen door een bijzonder woud vol trollen en elfjes.

Of vaar – als jullie durven – over de woeste zee waar ook de ‘Vliegende Hollander’ rondwaart. Treed binnen in de Efteling. Het betoverende park waar voor iedereen genoeg te beleven valt.

Safari Park De Beekse Bergen

Ervaar een safari te voet, met de boot, de bus en zelfs met je eigen auto in Safaripark Beekse Bergen. Laat je verrassen door ruim 1.250 dieren. Beleef Afrika gevaarlijk dichtbij in Hilvarenbeek.

 

 

Speelland Beekse Bergen

Ben jij klaar voor een dag vol speelplezier? Bij Speelland kun je spelen op schommels, trampolines, strand, in kidcars rijden en nog veel meer!

Golf

Golfbaan Midden-Brabant

Deze golfbaan heeft een geweldige uitstraling door zijn mooie ligging, ingepast in het typische Brabantse coulissen landschap. De locatie, op het Landgoed "de Utrecht" in Esbeek, kan uniek worden genoemd en zal waarschijnlijk de laatste golfbaan zijn die op een dergelijk landgoed is aangelegd.

Efteling Golfpark

Het Efteling Golfpark heeft een 18-holes golfbaan en is één van de mooiste banen van Nederland. U bent er het hele jaar door van harte welkom. Of u nu al jaren speelt of uw eerste bal nog moet slaan. Deze baan is gelegen in Kaatsheuvel.

Prise d’eau

Prise d’eau is een 27-holes golfbaan met ruim opgezette oefenfaciliteiten en een volwaardige Par-3 baan gelegen aan de rand van Tilburg

Oisterwijk 'Parel in 't groen',

Oisterwijk is een dynamische, groene gemeente in Midden-Brabant en midden in het hart van de Benelux. Oisterwijk heeft een sfeervol en karakteristiek centrum met gezellige kunstgalerijen, cafés, restaurants en winkels. Er is een groot aanbod in alle prijsklassen, zowel op horeca- als shopping gebied.

Mansion Hotel Bos & Ven

Klompven 26
5062 AK Oisterwijk

Contact

T:+31 (0)13 - 528 88 56
F:+31 (0)13 - 528 68 10
Gemaakt door iForHospitality